rosiyani-znischuyut-mayzhe-70-ukrayinskikh-droniv-kamikadze-prote-yikh-diyalnist-vse-odno-efektivna-gur

росіяни знищують майже 70% українських дронів - камікадзе, проте їх діяльність все одно ефективна - ГУР

 • 564883 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Морські дрони-камікадзе, які Україна застосовує для ураження об’єктів біля Криму, є ефективною зброєю, попри те, що від 60% до 70% їх знищуються росіянами. А точну кількість дронів, які використовують у завданнях, у ГУР не називають. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише УНН.

Цитата

«Зі зрозумілих причин, скільки цих дронів, сказати не можна. Але, як ви бачити, наші нарізки, ті, що роблять ЗСУ, те, що СБУ оприлюднює, просто порахуйте, скільки це плюс-мінус має бути. Давайте так скажемо: це багато. Наскільки це все ефективно працює? Оскільки є реальні нанесені втрати і ціна такого дрону, і ціна бойового корабля – неспівставні, то можна сказати, що це – досить ефективний спосіб. Але, зрозуміло, 60%, може, навіть 70% вони знищують. Немає чого тут, як то кажуть, приховувати. Проте ж для них проблема – у тих 30%», – сказав Буданов.

За словами очільника ГУР, бувають випадки, коли росіяни знищують дрон поруч із своїм кораблем, і тоді він іде «на ремонт».

«До прикладу історія, коли скутери морські зайшли в акваторію бухти Севастополя. Його знищили. При підході до фрегата «Адмірал Ессен». Якщо подивитися спочатку на цю ситуацію – невдало, здавалося. Але від вибухової хвилі, оскільки його знищили приблизно у 100 метрах від корабля, а заряд досить таки потужний, і уламків було повністю пошкоджене радіоелектронне обладнання корабля, електроніка певна, антени, певні системи та гідроакустична система. І він пішов на 3,5 місяці на ремонт. 3,5 місяці простояв в доку», – зауважив Буданов.

Він наголосив, що морські дрони – це ефективна зброя для стримування, але не для наступу.

«Зрозуміло, ними неможливо наступати. Але паралізувати діяльність флоту, що, зрештою, і сталося – це вже досягнуто. Кораблі далі, ніж за рейд Севастополя в північному напрямку, взагалі не ходять», – сказав Буданов.

За його словами, Україна вже освоїла «нормальне серійне виробництво» згаданих дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: "Маємо здатність вразити будь-яку частину Криму"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Литви: разом ми відбудуємо Україну

     • 652901 переглядiв

    Норвегія передасть Україні винищувачі F-16

     • 5552165 переглядiв

    Українці в Канаді святкують День Незалежності України

     • 1743607 переглядiв