rumuniia-pidnimala-vynyshchuvachi-f-16-cherez-ataku-shakhediv-na-odesku-oblast

Румунія піднімала винищувачі F-16 через атаку “шахедів” на Одеську область

 • 30465 переглядiв

Румунські сили були підняті по тривозі і підняли в повітря літаки у відповідь на атаки російських безпілотників поблизу українського кордону, але повітряний простір не був порушений.

Під час атаки російських безпілотників в Одеській області у Румунії оголошували попередження для населення прикордонних населених пунктів і піднімали в небо винищувачі F-16. Про це повідомляє Міністерство національної оборони Румунії, пише УНН.

Деталі

Як повідомляють в міністерстві, у ніч на 10 лютого російські війська здійснили атаки з безпілотників на українську портову інфраструктуру в Ізмаїлі та Рені, поблизу кордону між Україною та Румунією.

Повітряну тривогу Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій Румунії оголосила в повітах Тулча і Галац, які межують із Одеською областю.

Жителям повітів до 01:00 за місцевим часом розіслали сповіщення RO-Alert, яке тривало до майже 3-ої ночі. Тривога повторилась о 05:00 і тривала до 06:20.

Два літаки F-16 ВПС Туреччини з 86-ї авіабази у Фетешті були підняті близько 01.15 для виконання розвідувальних завдань національного повітряного простору.

Також два літаки F-16 ВПС Румунії були підготовлені для виконання місії повітряної поліції, але розвиток повітряної ситуації не вимагав, у цьому випадку, їх зльоту.

Хоча під час жодної з двох хвиль атак на українські порти, система радіолокаційного спостереження румунської армії не виявила несанкціонованих вторгнень у національний повітряний простір, і жодних можливих випадкових падінь уламків безпілотників не було повідомлено засобами спостереження та спостереження

- йдеться в повідомленні.

Міністерство національної оборони засудило напади рф на об’єкти інфраструктури в українських портах на Дунаї.

Ці напади є невиправданими та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права. Сили MApN продовжать моніторинг повітряного простору та дослідницькі місії в районах, де можуть виникнути ризики внаслідок цих ситуацій

- додають в міністерстві.

Нагадаємо

Вночі війська рф тричі атакували Одещину дроками-камікадзе, внаслідок чого постраждало четверо людей.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін звільнив першого заступника Умєрова - Павлюка

     • 32623 переглядiв

    Посол Китаю в рф анонсував візит путіна до КНР - росЗМІ

     • 30333 переглядiв

    Внаслідок обстрілу Харкова загинула багатодітна родина

     • 35747 переглядiв