sanktsii-ssha-zavadiat-rozvytku-lng-proektiv-rf

Санкції США завадять розвитку LNG-проектів рф - FT

 • 25837 переглядiв

США прагнуть перешкодити росії розвивати нові проекти зі зрідженого природного газу, такі як "Арктичний СПГ-2", щоб перекрити її експорт газу до Європи.

США "зосередилися" на тому, щоб не дати росії розвивати нові LNG-проекти. Про це виданню Financial Times сказав один із високопоставлених американських дипломатів, передає УНН.

У Сполучених Штатах "дуже зосереджені на тому, щоб Росія не змогла розвивати нові проекти зі зрідженого природного газу

- пише FT, посилаючись на одного з високопоставлених дипломатів США.

Видання вказує також на заяву Джеффрі Пайетта, помічника держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів, - йдеться про обговорення під час саміту FT з питань сировинних товарів, які стосуються російського проекту "Арктичний СПГ-2" та приватної компанії "Новатек".

Наша мета полягає в тому, щоб переконатися, що Arctic LNG 2 мертвий у воді. Ми дуже зосереджені на тому, щоб Росія не могла розробляти нові проекти [СПГ] щоб [перенаправити] газ, який він раніше відправляв до Європи

- сказав Пайетт.

Нагадаємо

Американська адміністрація готова переглянути винесене президентом США Джо Байденом рішення про зупинення укладання нових контрактів на експорт зрідженого природного газу (ЗПГ), щоб досягти погодження Конгресом США нового пакету допомоги Україні. 

Молдовський постачальник газу Energocom купуватиме зріджений природний газ з плавучого термінала в Олександруполісі у співпраці з грецькою держкомпанією DEPA Commercial.

Франція запропонує загальноєвропейські санкції проти російських компаній, які поширюють дезінформацію.

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Санкції США завадять розвитку LNG-проектів рф - FT

     • 25837 переглядiв