sekretni-dokumenty-i-baiden-prezydent-ssha-zaiavyv-shcho-maie-khoroshu-pamiat-i-ne-zberihaie-dokumenty-z-hryfom-taiemno

Секретні документи і Байден: президент США заявив, що має "хорошу пам'ять" і не зберігає документи з грифом "таємно"

 • 25335 переглядiв

Президент Джо Байден неодноразово заявляв, що не збирався зберігати секретні документи після того, як залишив посаду віцепрезидента, і у звіті спеціального прокурора зізнається, що Байден "точно" пам'ятає, але водночас відмовляється висувати проти нього звинувачення.

Президент Джо Байден неодноразово заявляв спеціальному прокурору, що не збирався зберігати секретну інформацію після того, як залишив посаду віцепрезидента, - спеціальний прокурор продовжив тему "точної" пам'яті нинішнього очільника Білого дому, звертаючись до теми свідчень Байдена, які буде представлено Конгресу.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Ассошіейтед Прес.

Деталі

Після річного розслідування неправомірного зберігання секретних документів Байденом, пояснюються побоювання щодо віку та пам'яті чинного президента, які посилилися після публікації звіту спеціального прокурора Роберта Хура.

У нещодавньому інтерв'ю прокурору Байден сказав, що не пам'ятає ні про цю розмову, ні про те, що він справді виявив будь-які документи. Він сказав, що якщо він і обговорював щось сумнівне з невизначеним "письменником", то йшлося про 20-сторінкову делікатну записку, яку він написав тодішньому президенту Бараку Обамі 2009 року, в якій виступав проти нарощування військ в Афганістані.

Також стало відомо, що спеціальний прокурор США Роберт Хур виступить перед юридичним комітетом Палати представників, однією з груп, яка розслідує процедуру імпічменту 81-річного Байдена.

У доповіді Хура йдеться про те, що він не висуватиме проти Байдена звинувачення у зберіганні секретних документів після його відходу з посади віцепрезидента у 2017 році.

Хур у своєму звіті докладно розповів, наскільки його висновки про Байдена сильно відрізняються від висновків спеціального прокурора Джека Сміта про лідера республіканської партії Дональда Трампа, якого звинувачують в умисному зберіганні секретних документів.

Байден, за його власним зізнанням, за своє більш ніж 50-річне громадське життя зберіг такий великий асортимент фотографій, документів і артефактів, що не може встежити за всім.

Ми також врахували, що пан Байден, найімовірніше, представить себе в суді як співчутливу, добросовісну, літню людину з поганою пам'яттю, як він і зробив під час нашого допиту

- ідеться в доповіді.

Байден, найстарша людина, яка обіймала посаду президента США за всю історію, у своїх публічних висловлюваннях відкинув цю характеристику, заявивши, що з пам'яттю в нього все гаразд, а віцепрезидентка Камала Гарріс назвала її політично вмотивованою.

Нагадаємо

Міністерство юстиції заявило, що хоча Байден ненавмисно зберігсекретні документи у себе вдома, йому не буде пред'явлено кримінальних звинувачень.

Колишній президент США Дональд Трамп назвав нинішнього президента Джо Байдена "ідіотом" і заявив, що президент Росії Путін погрожує ядерною зброєю через слабкість Байдена.

Стало известно о тайной встрече Бориса Джонсона с президентом Венесуэлы10.03.2024, 03:02

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі