shmyhal-rozpoviv-koly-na-dumku-ukrainy-maiut-vidbutysia-perehovory-pro-vstup-do-yes

Шмигаль розповів, коли на думку України мають відбутися переговори про вступ до ЄС

 • 21843 переглядiв

Україна прагне розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця червня, спочатку домовившись про відкриття трьох розділів, пов'язаних із сільським господарством, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна говорить з лідерами держав-членів ЄС про те, що переговори про вступ до Європейського Союзу мають відбутися до кінця червня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Фактично рішення про переговори прийнято Європейською Радою. Сьогодні ми ведемо перемовини про конкретний фізичний початок самого процесу перемовин", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що домовлено про те, що окрім фундаментальних розділів в першу чергу буде відкрито три розділи, які стосуються агронапрямку.

"Звичайно ми говоримо, що це має відбутися в першому півріччі, до кінця червня. Ми говоримо про це з лідерами держав-членів ЄС. Ми про це говорили з усіма лідерами європейських інституцій для нас – це важливо", - розповів Шмигаль.

У ЄС підготували переговорну рамку для вступу України: про що йдеться і що далі12.03.24, 18:04

Доповнення

У Європейському Союзі нагадали, що прогрес України на шляху до ЄС залежатиме від її власних заслуг, враховуючи здатність ЄС приймати нових членів.

Популярні

Новини по темі

На Одещині знищено два ворожі розвідувальні безпілотники

 • 21637 переглядiв

Естонія відмовляється від "Філіп Моріс"

 • 21748 переглядiв