shpiguvav-dlya-rf-na-khmelnichchini-na-zarplati-vid-fsb-zradnik-otrimav-15-rokiv-vyaznitsi

Шпигував для рф на Хмельниччині на "зарплаті" від фсб: зрадник отримав 15 років в'язниці

 • 232165 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. 15 років ув'язнення отримав зрадник, який шпигував для рф у Хмельницькій області і отримував «зарплату» від фсб, повідомили у понеділок у СБУ, пише УНН.

Деталі

"Реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Хмельниччині. Зловмисник діяв як переселенець з прифронтової території на сході України. Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна", - ідеться у повідомленні.

За даними військової контррозвідки СБУ, він намагався встановити в регіоні основні локації підрозділів ЗСУ, Держприкордонслужби та Нацполіції. Окрім того, як повідомляється, російський агент відслідковував маршрути руху української бойової техніки, а також хотів виявити транзитні ешелони з озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

"Встановлено, що ворожий поплічник отримував від своїх «кураторів» з фсб гроші за виконані завдання", - повідомили у СБУ.

Зловмисника затримали під час спецоперації на Хмельниччині у вересні цього року.

Як встановило розслідування, російським агентом виявися житель Донеччини. На початку вторгнення рф його дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби фсб з позивним «Шеф». Встановлено, що після вербування він отримав псевдонім «Сірий», пройшов інструктаж і за вказівкою свого «куратора» виїхав до Хмельницького для збирання розвідданих. Отриману інформацію зрадник передавав до фсб у вигляді електронних координат і фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував за українською ППО заради роботи у фсб: СБУ затримали ще одного зрадника

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав законопроєкт щодо зарплат полонених

     • 192260 переглядiв

    ЄС розшириться від Лісабона до Луганська - голова МЗС ФРН

     • 162693 переглядiв

    Вучич про ситуацію з Косово: Сербія не хоче війни

     • 156398 переглядiв