shulyak-poyasniv-chomu-yanukovich-pospishno-zalishiv-mezhegirya-u-lyutomu-2014-roku

Шуляк пояснив, чому Янукович поспішно залишив "Межигір'я" у лютому 2014 року

 • 36536 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Окремі військові підрозділи у 2014 році підтримали дії опозиції і активістів Майдану і були готові до штурму бронегрупами резиденції "Межигір'я" екс-президента Віктора Януковича. Про це сьогодні в ході допиту в режимі відеоконференції з окупованого Сімферополя Оболонському районному суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича заявив колишній командувач ВВ МВС України Станіслав Шуляк, передає кореспондент УНН.

"Представниками опозиції у військових частинах велася доволі активна робота щодо схиляння на свій бік військових. Офіцери деяких частин дали згоду. Конкретно - для штурму резиденції президента були підготовлені декілька груп бронетехніки. За інформацією офіцерів "Омеги" (спецпідрозділ Внутрішніх військ МВС України – ред.) ці бронегрупи були зосереджені у Житомирській області – підрозділи 95-ї бригади, а також у 169 учбовому центрі "Десна". За інформацією, бронетехніка з цих підрозділів могла бути задіяна для штурму резиденції президента… Штурм планувався ще до того, коли підрозділи охорони були на постах. Це була одна з причин, щоб підрозділи посилення охорони 22 числа (лютого 2014 року-ред) були зняті", - сказав Шуляк.

Він додав: "Штурм планувався у ніч з 21 на 22".

Нагадаємо, Янукович двома вертольотами залишив резиденцію "Межигір'я" увечері 21 лютого 2014 року і втік через Харків, Донецьк, Крим до Російської Федерації.

Як повідомляв УНН, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив підозру у відеорежимі екс-президенту України Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі