sogodni-u-frantsiyi-poslablyat-suvori-obmezhennya-cherez-koronavirus

Сьогодні у Франції послаблять суворі обмеження через коронавірус

 • 13339 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. З 11 травня у Франції почнуть послабляти запроваджені раніше суворі карантинні обмеження через пандемію COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Згідно з поширеним у неділю, 10 травня, повідомленням французьких органів влади, вже з понеділка відкриються магазини, а також будуть скасовані перепустки для поїздок на відстані не більше 100 кілометрів від місця проживання.

Також зникнуть обмеження в часі для занять спортом та для прогулянок. Місця для прогулянок теж не регламентуватимуться, як це було досі. Поступово для навчання відкриватимуться школи, а також дитячі садочки.

Водночас послаблення карантинних обмежень стосуватиметься далеко не всіх сфер і не кожного. Приміром, ресторани, бари та кафе залишатимуться закритими. Будь-кому, хто бажає проїхати більше 100 кілометрів від місця проживання, доведеться мати при собі спеціальну перепустку, котра засвідчує, що це - поїздка за сімейним або професійним обставинам. Крім того, користуватися міським і міжміським транспортом дозволятиметься лише в масках.

В години пік користуватися місцевим транспортом зможуть тільки ті особи, котрі мають довідку від роботодавця. Це необхідно для того, щоб забезпечити дотримання правил мінімальної дистанції, наголошують чиновники. На станціях і в потягах будуть відповідні відмітки. Крім того, близько 60 станцій метро у Парижі не працюватимуть, а на лінію вийдуть тільки 75 відсотків поїздів. Щоб якось зарадити непростій ситуації, в місті створені додаткові велосипедні доріжки.

За останні 24 години у Франції зареєстровано 70 смертей від COVID-19, що є найнижчим добовим показником з часу запровадження обмежень. У цілому з початку епідемії в лікарнях і будинках для людей похилого віку померли понад 26,3 тисячі осіб, повідомило міністерство охорони здоров'я Франції.

Нагадаємо, Парламент Франції продовжив режим надзвичайного стану до 10 липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові травмували пішохода внаслідок потрійного ДТП

     • 14642 переглядiв