sprava-banku-finansi-i-kredit-ekszastupnika-golovi-pravlinnya-pidozryuyut-u-rozkradanni-blizko-piv-milyarda

Справа "Банку "Фінанси і Кредит": ексзаступника голови правління підозрюють у розкраданні близько пів мільярда

 • 59323 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Колишньому заступнику голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит» повідомили про підозру у розкраданні майже 560,5 млн грн в інтересах власника – ексолігарха Костянтина Жеваго. Про це УНН повідомляє з посиланням на ДБР.

Цитата

«Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит», який розікрав в інтересах власника – ексолігарха майже пів мільярда гривень», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Колишньому заступнику голови правління банку, як вказано, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна в особливо великих розмірах у складі злочинної організації).

«Його затримано, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - ідеться в повідомленні.

Суть справи

Повідомляється, що колишній власник установи ще у 2010 році створив злочинну організацію, через яку були вкрадені гроші банку, підриваючи українську економіку. До виведення коштів та подальшої їх легалізації він залучив серед інших й службову особу АТ «Банк «Фінанси та Кредит» – заступника голови правління, який також обіймав посаду члена кредитного комітету банку, повідомили у ДБР.

«За його допомогою було вкрадено майже 560,5 млн грн. Колишній власник достеменно знав, що до фінансових активів банку входять банківські депозити фізичних та юридичних осіб та кошти, отримані в межах рефінансування від Національного банку», - інформує ДБР.

Зазначається, що ексвласник банку через підставних осіб отримав контроль над приватним товариством, яке штучно отримувало кредитні кошти від банку. Рішення ухвалювалося кредитним комітетом установи, до якого входили залучені ексолігархом голова та члени правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит», у тому числі й заступник голови правління, вказали у ДБР.

У ДБР зазначають, що після перерахування грошей на комерційну структуру гроші перенаправлялись у підконтрольні олігарху компанії-нерезиденти для їх подальшої легалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силам оборони передали арештований гелікоптер олігарха-втікача Жеваго

Доповнення

У ДБР нагадали, що у межах розслідування кримінального провадження ексолігарху Костянтину Жеваго раніше було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Наразі накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, а також пов'язаних з ним юридичних осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли Козачу Лопань на Харківщині: троє поранених

     • 57380 переглядiв