ssha-zaiavyly-pro-mozhlyvi-sanktsii-dlia-avstriiskoho-raiffeisen-bank-cherez-za-robotu-v-rosii

США заявили про можливі санкції для австрійського Raiffeisen Bank через за роботу в Росії

 • 46290 переглядiв

США погрожують австрійському Райффайзен Банку санкціями за продовження роботи в Росії, стверджуючи, що він допомагає російській армії.

Мінфін США пригрозив Raiffeisen Bank International санкціями за ведення бізнесу у Росії. Зокрема США можуть відрізати австрійську групу від американської фінансової системи. Про це повідомив портал EUobserver із посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Як передає портал, у Мінфіні США вважають, що банк, продовжуючи роботу в Росії, тим самим допомагає російській армії. Це питання співробітниця Мінфіну США Ганна Морріс обговорювала у Відні з представниками австрійського уряду та керівництвом Raiffeisen 7 та 8 березня.

Представники Raiffeisen Bank заявили EUobserver, що банк "принципово публічно не коментує дискусії з представниками влади".

Контекст

У березні 2023 року Європейський центральний банк вимагав від Raiffeisen Bank закрити бізнес у Росії. Влітку банк призупинив прийом та купівлю готівкових доларів та євро у фізосіб, а восени припинив прийом рублів на валютні рахунки через каси.

Минулого місяця джерело Reuters повідомило, що австрійський фінансовий регулятор проводить розслідування щодо Raiffeisen Bank International у зв'язку з порушенням норм, спрямованих на боротьбу з відмиванням грошей. Під перевірку потрапили платежі за участю Росії.

США запровадили санкції проти російської та Центральноафриканської компаній09.03.24, 01:39

Популярні

Новини по темі

У Росії загорівся газопровід

 • 100671 переглядiв

Цифрова Мерилін Монро дебютувала на технічній конференції

 • 42710 переглядiв

Байден підписав законопроєкт для уникнення шатдауну

 • 36894 переглядiв