sumska-mva-nazvala-top-3-feikovykh-zashkvariv-mynuloho-tyzhnia

Сумська МВА назвала ТОП-3 фейкових «зашкварів» минулого тижня

 • 35092 переглядiв

Сумська міська військова адміністрація назвала трійку найпопулярніших маніпуляцій з фейковими новинами про Сумщину минулого тижня: нібито наступальні плани росії, інформаційний флешмоб "Кричи про Сумщину" та чутки про скорочення поставок пального для волонтерів.

У Сумській міській військовій адміністрації склали рейтинг новинних маніпуляцій про Сумщину минулого тижня.  Топ-3 оприлюднив очільник Сумської МВА Олексій Дрозденко, передає УНН.

Деталі

Перше місце у рейтингу голова МВА віддав фейку про нібито черговий наступ росіян на Сумщину, що найбільше схвилював мешканців регіону.

Останнім часом було дуже багато маніпуляцій та інсинуацій на тему нового рашистського наступу на Суми. На даний час ударних угрупувань для наступу на нашу область не фіксується, військові та влада контролюють ситуацію. Проте, небезпека з повітря існує постійно, тож - не ігноруйте сигнали тривоги!

– пояснив Олексій Дрозденко.

Другим у топі йде інфо-флешмоб "Кричіть про Сумщину", що набув розголосу у соцмережах.

Ще один яскравий приклад маніпуляції, вдало використаний ботофермами ворога і підхоплений громадськістю. Обстріли прикордоння, з більшою чи меншою інтенсивністю, не припиняються від початку повномасштабного вторгнення. … Тим не менш, ситуація на кордоні контрольована нашими військами. Отже, не розганяйте фейків і довіряйте офіційним джерелам ОВА та МВА.

– закликав голова МВА.

"Бронзу" у фейкових новинах здобув фейк, що був розкручений в інтересах рашистів: "Влада скоротила ДФТГ і не забезпечила добровольців паливом"

Дрозденка пояснив, що на меті такої інформаційної кампанії - викликати у людей сильні емоції, й обурення та недовіру до влади.

Правда ж в тому, що відповідні накази на забезпечення ДФТГ підписані в тій же кількості і в тому ж складі. Наші добровольці проходять тренування, захищають об'єкти критичної інфраструктури та мужньо боронять наше небо. Так, дійсно, з переліку автомобілів було виключено декілька седанів, але це ніяк не впливає на загальне матеріальне забезпечення добровольчих формувань та захист неба.

– пояснив голова МВА.

І в якості "бонусу" очільник МВА розповів про чутки з розряду маніпуляцій місцевого ґатунку, щодо його нових радників.

Дійсно, в моїй команді з'явилося два нових позаштатних радника - Руслан Черевань та Геннадій Дем'яненко. Їх буде представлено вже цього тижня.

– розповів Дрозденко.

На Сумщині вводяться обмеження на продаж алкогольних напоїв - ОВА 25.03.24, 14:34

Тетяна Салганік

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Сумська МВА назвала ТОП-3 фейкових «зашкварів» минулого тижня

 • 35092 переглядiв