syrskyi-provodyt-audyt-syl-oborony-adzhe-tysiachi-viiskovykh-shche-ne-buly-na-fronti-arakhamiia

Сирський проводить аудит Сил оборони, адже тисячі військових ще не були на фронті - Арахамія

 • 20522 переглядiв

Головнокомандувач Збройних сил України проводить перевірку, адже є військовослужбовці, які не були на фронті, попри два роки війни.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський проводить аудит всіх Сил оборони, тому що є військові, які за майже два роки війни ще не були на фронті, повідомив голова фракції "Слуга народу", нардеп Давид Арахамія в ефірі програми "Тема з Мосейчук", передає кореспондент УНН.

Сирський робить зараз аудит Сил оборони всіх. Тому що два роки кажуть, що є бригади, або підрозділи, які два роки на війні без ротації, а є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія 900 тис.,  умовно 300 тис. з ротацією воюють, а де ж тоді 600 тисяч?

- сказав Арахамія.

Тому за його словами, проводять аудит.

"Зараз робиться аудит, не можу казати подробиць, але вже знайшли умовно 8 тис. людей, які просто прикомандировані до Генерального штабу й не воювали", - зазначив Арахамія.

На запитання, то вони підуть воювати, Арахамія відповів: "Так. Вони вже отримали наказ, готуються, йдуть на підміну, підсилення. Тобто, я вважаю, що за результатами завершення аудиту, я вважаю, що буде набагато більша цифра сама по собі в армії".

Доповнення

Секретар РНБО Данілов заявляв, що законопроєкт стосовно мобілізації повинен дати чітке тлумачення для кожного громадянина про його обов'язки та права, і ухвалювати його потрібно "на все життя нашої країни".

Нардеп Гончаренко заявляв, що Верховна Рада, попередньо, розгляне законопроєкт про мобілізацію у другому читанні 6 березня.

Популярні

Новини по темі

Рада ухвалила законопроєкт щодо демобілізації строковиків

 • 31724 переглядiв

5G в Україні: регулятор розповів про прогрес

 • 25428 переглядiв