sytuatsiia-po-kilkisnykh-pokaznykakh-peretynu-kordonu-ne-miniaietsia-u-derzhprykordonsluzhbi-rozpovily-chy-vplynuly-uriadovi-perehovory-na-rukh-na-punktakh-propusku

"Ситуація по кількісних показниках перетину кордону не міняється": у Держприкордонслужбі розповіли, чи вплинули урядові переговори на рух на пунктах пропуску

 • 20268 переглядiв

Після міжурядової зустрічі між Україною та Польщею ситуація на пунктах пропуску на кордоні не змінилася: три напрямки залишаються заблокованими, а три - розблокованими, повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

Після міжурядової зустрічі України та Польщі ситуація на пунктах пропуску не змінилася. Про це під час брифінгу у середу розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

Якщо аналізувати останнім часом всі пункти пропуску, то, власне, ситуація і по кількісних показниках перетину кордону не міняється. Три заблокованих напрямки. На щастя, три - розблоковані напрямки

- сказав Демченко, відповідаючи на запитання, чи вплинули урядові переговори між Польщею та Україною на ситуацію на пунктах пропуску.

Деталі

Він також зазначив, що загалом на кордоні з Польщею є 9 пунктів пропуску, кожен з яких має свої особливості перетину кордону.

"Якщо говорити про найбільші напрямки, найбільші пункти пропуску, де найбільша кількість вантажних транспортних засобів може перетинати кордон (у тому числі і вантажівки, які є понад 7,5 тонни вагою і перевозять вантажі, - це "Ягодин", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець"), - два фактично є розблокованими, два залишаються ще заблокованими", - додав Демченко.

Нагадаємо

Наприкінці березня Україна і Польща домовилися про п'ять кроків для розблокування кордону, включаючи обмеження на експорт української сільськогосподарської продукції, аналіз аграрної політики і транспорту з боку ЄС, заборону експорту російської та білоруської сільськогосподарської продукції до ЄС, створення антикризового штабу і дозвіл на транзит палива через кордон.

Популярні

Новини по темі