the-times-cherez-viinu-v-hazi-mks-hotovyi-vydaty-order-na-aresht-netaniakhu

The Times: Через війну в Газі МКС готовий видати ордер на арешт Нетаньяху

 • 39161 переглядiв

Міжнародний кримінальний суд готовий видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Йоава Галланта, начальника штабу ЦАХАЛу і співробітників ізраїльських служб безпеки у зв'язку з передбачуваними порушеннями під час війни в секторі Газа, йдеться в статті в The Times.

Міжнародний кримінальний суд готовий видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та інших високопоставлених ізраїльських чиновників у зв'язку з війною в Газі, пише The Times, передає УНН.

Деталі

За даними видання, ордери також можуть видати на міністра оборони Йоава Галланта і начальника генерального штабу ЦАХАЛ, а також співробітників ізраїльських служб безпеки. Це може статися вже наступного тижня, пише The Times.

У відповідь на це Нетаньяху заявив, що будь-які рішення МКС не вплинуть на дії Ізраїлю, але "створять небезпечний прецедент".

Під моїм керівництвом Ізраїль ніколи не допустить жодних спроб Міжнародного кримінального суду в Гаазі підірвати його основне право на самооборону... Хоча МКС не вплине на дії Ізраїлю, він створить небезпечний прецедент, який загрожуватиме солдатам і чиновникам усіх демократичних країн, які борються з диким тероризмом і безглуздою агресією

написав Нетаньяху.

ЦАХАЛ чекає лише схвалення уряду, щоб розпочати великий наземний наступ на Рафах в Газі26.04.24, 10:16

Популярні

Новини по темі

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

 • 25925 переглядiв

За день росіяни 20 разів обстріляли прикордоння Сумщини

 • 27793 переглядiв

Окупанти захопили Бердичі – DeepState

 • 89626 переглядiв

Біля узбережжя Індонезії стався землетрус

 • 39285 переглядiв