tramp-zvilniv-kilka-krayin-vid-kvot-na-stal-i-alyuminiy

Трамп звільнив кілька країн від квот на сталь і алюміній

 • 8990 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про звільнення кількох країн від американських квот на сталь і алюміній. Про це УНН повідомляє з посиланням на Deutsche Welle.

Під дію пільг підпали Південна Корея і Бразилія, звільнені від квот на сталь, і Аргентина, яка отримала пільги на сталь і алюміній.

"Компанії (з США - ред.) можуть подати заявку на виключення з квот у разі недостатньої кількості або якості виробів з алюмінію або сталі від американських виробників", - повідомили в міністерстві торгівлі США.

Раніше Трамп, посилаючись на проблеми національної безпеки, встановив обмежувальні мита у 25% на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію до США. Тарифи на вироби з ЄС, Канади та Мексики набули чинності 1 червня.

Перед цим, 31 травня, міністр торгівлі Вілбур Росс заявив, що з деякими країнами було досягнуто домовленостей про позатарифні обмеження на експорт виробів зі сталі та алюмінію до США. Зокрема, Росс уточнив, що домовленість з Південною Кореєю полягала в тому, що в 2015-2017 роках квоти становили 70 відсотків середнього експорту сталі до США.

Нагадаємо, США подали позов до СОТ проти Росії через додаткові мита.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп звільнив кілька країн від квот на сталь і алюміній

     • 8990 переглядiв

    В уряді дали добро на заборону реклами цілителів

     • 9945 переглядiв

    Діти підхопили сальмонельоз на поминках у Луцьку

     • 15003 переглядiв