turechchina-i-niderlandi-domovilisya-pro-normalizatsiyu-vidnosin

Туреччина і Нідерланди домовилися про нормалізацію відносин

 • 6728 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Туреччина і Нідерланди домовилися нормалізувати відносини, які були напруженими після дипломатичного скандалу 2017 року. Про це заявили у п'ятницю в МЗС Туреччини, передає УНН з посиланням на Reuters.

Це рішення було досягнуто під час телефонної розмови між міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу і його ныдерландським колегою Стефом Блоком, йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ.

"Під час цієї телефонної розмови міністри погодилися нормалізувати дипломатичні відносини між Нідерландами і Туреччиною. У зв'язку з цим міністри домовилися про швидке відновлення послів в Анкарі та Гаазі", - йдеться в заяві міністерства.

Відносини між країнами стали напруженими після рішення Нідерландів заборонити турецьким чиновникам проводити агітацію серед турецької діаспори до конституційного референдуму в Туреччині в квітні 2017 року, коли Нідерланди проводили свої власні вибори.

Нідерланди заявили, що офіційно відкликали свого посла в Анкарі в лютому через скандал. Після цього рішення Туреччина заявила, що дипломатичні відносини будуть підтримуватися на рівні тимчасового повіреного.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Геращенко пообіцяла реакцію України на заяви Італії

     • 14358 переглядiв

    На Китай насувається десятий у цьому році тайфун

     • 14496 переглядiв