turechchina-pochala-borotbu-iz-zakulisnim-turizmom-zminyuye-pravila-orendi-zhitla

Туреччина почала боротьбу із "закулісним туризмом": змінює правила оренди житла

 • 321038 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. У Туреччині ухвалено закон, що ускладнює правила здачі житла в оренду у туристичних цілях, і тепер власники мають отримувати спеціальний дозвіл. Про це повідомляє урядове видання Resmi Gazete, пише УНН.

Деталі

Закон регулює правила здачі житла в туристичних цілях, а на довгострокову оренду терміном понад 100 днів нові правила не поширюються. Перед укладенням договору з туристами орендар повинен отримати відповідний дозвіл у Міністерстві культури і туризму або канцелярії губернаторів. А біля будинків, які здаються туристам, тепер необхідно встановлювати спеціальні таблички.

За порушення законодавства передбачено значний штраф від 100 тис. лір (понад 120 тис. грн) і вище. Штраф накладатимуть на кожен об'єкт, на здачу якого не отримано дозволу.

Контекст

Зміна законодавства, як повідомляється, пов'язана з тим, що в південних регіонах Туреччини почав процвітати "закулісний туризм". На початку осені президент торгово-промислової палати Анталії Алі Бахар повідомив, що регіон зіткнувся з проблемою "закулісного туризму", коли іноземці купують десятки квартир і здають їх в оренду. Таким чином у країні утворюються нелегальні готелі та мотелі. Через те, що така оренда не ліцензувалася, перевірити нерухомість було неможливо. Ситуація, що виникла, призводила до податкових втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадянство для багатих: в Європі зростає попит на "золоті паспорти"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві невідомі відкрили вогонь по адвокатському Range Rover

     • 290539 переглядiв