u-bilomu-domi-zaklykaiut-rosiiu-pidtrymaty-rezoliutsiiu-oon-pro-nerozmishchennia-yadernoi-zbroi-v-kosmosi

У Білому домі закликають росію підтримати резолюцію ООН про нерозміщення ядерної зброї в космосі

 • 25392 переглядiв

Білий дім закликає росію підтримати резолюцію ООН про заборону розміщення ядерної зброї в космосі, сподіваючись, що росія проголосує "за".

Наступного тижня очікується голосування в Раді Безпеки ООН резолюції про заборону ядерної зброї в космосі. У Білому домі сподіваються, що росія проголосує за документ. Про це заявив у четвер речник Білого дому Джон Кірбі, передає УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі 

"Ми чули слова президента путіна про те, що росія не має наміру розміщувати ядерну зброю в космосі", - заявив у четвер речник Білого дому Джон Кірбі. 

"Тому ми сподіваємося, що росія проголосує за цю резолюцію. Не повинно бути жодних причин для відмови, і якщо вони це зроблять, то, я думаю, це повинно відкрити до путіна деякі справді законні запитання щодо того, які його наміри насправді", - наголосив Кібрі. 

У резолюції США і Японії підкреслюється, що країни "не повинні розробляти ядерну зброю або будь-які інші види зброї масового знищення, призначені для виведення на орбіту". 

Якщо пропозицію ухвалять, це підтвердить очікування того, що країни мають "повністю дотримуватися" своїх зобов'язань за Договором про космос 1967 року, який забороняє розміщення ядерної зброї на орбіті.

Кірбі сказав, що резолюцію буде винесено на голосування наступного тижня. Росія має право вето як постійний член Ради Безпеки. 

Доповнення 

США оприлюднили плани щодо ухвалення резолюції через кілька тижнів після того, як Вашингтон заявив, що москва планує розробити протисупутникову космічну зброю. Люди, знайомі з цим питанням, кажуть, що США повідомили союзникам, що росія може запустити ядерну зброю або макет боєголовки в космос уже цього року. путін спростував ці заяви.

Своєю чергою російський диктатор звинуватив Сполучені Штати у "вкиді" інформації про нібито розміщення російської ядерної зброї в космосі, заявивши, що так Вашингтон хоче втягнути москву у переговори на своїх умовах. 

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 5 квітня: гривня зміцнилась на 17 копійок

 • 24917 переглядiв

У Харкові відновили рух метро

 • 39441 переглядiв

У Харкові призупинили рух метро

 • 38869 переглядiв