u-derzhdepi-ne-skhvaliuiut-ideiu-nadannia-ukraini-dopomohy-v-kredyt

У Держдепі не схвалюють ідею надання Україні допомоги в кредит

 • 103278 переглядiв

Державний департамент США вважає, що надання допомоги Україні в кредит і обтяження її економіки зовнішнім боргом - не найкращий варіант для Києва стати на ноги і захистити себе без допомоги інших країн.

У Держдепі США впевнені, що надавати допомогу Україні в кредит, обтяжуючи її економіку зовнішнім боргом, не найкращий варіант  для Києва. Про це під час брифінгу заявив спікер Держдепу Метью Міллер, передає УНН.

Деталі 

Ми не вважаємо, що обтяжувати Україну мільярдним зовнішнім боргом, коли вона намагається відродити свою економіку, – а це, зрештою, найкращий спосіб для неї, щоб стати на власні ноги та захистити себе без допомоги інших країн – є доречним кроком у цей час

- заявив Міллер.

Шукаємо можливості в уряді, але ніщо не замінить схвалення запиту на фінансування Конгресом: Кірбі про допомогу Україні07.03.24, 09:33

Доповнення

Раніше колишній президент США Дональд Трамп наполягав на наданні Україні допомоги у вигляді кредиту, на тлі того, як зусилля Конгресу зі схвалення подальшої допомоги залишаються в глухому куті.

Нагадаємо

Демократи в Палаті представників США хочуть обійти спікера-республіканця Майка Джонсона і поставити на голосування законопроєкт за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 мільярдів доларів.

Популярні

Новини по темі

Як український бізнес долучається до боротьби

 • 46976 переглядiв