u-facebook-messenger-zbyraiutsia-pokrashchyty-obmin-foto-u-formati-hd

У Facebook Messenger збираються покращити обмін фото у форматі HD

 • 59297 переглядiв

Meta покращує можливості обміну фотографіями та відео у Facebook Messenger, дозволяючи користувачам ділитися фотографіями у форматі HD, більшими файлами до 100 МБ та створювати спільні альбоми для групових чатів.

У компанії Meta повідомили, що впорядковують можливість обміну фотографіями у форматі HD у Facebook Messenger, пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Видання вказує, що Facebook надав користувачам Messenger можливість ділитися фотографіями у роздільній здатності 4K ще у 2017 році. Але тепер Meta оголосила, що користувачі можуть у застосунку ділитися фотографіями у форматі HD. Як вказано, коротке пояснення у тому, що у цьому випадку HD означає 4K.

Представник групи зі зв'язків із громадськістю Facebook Messenger Ліз Суїні пояснила в електронному листі, що фотографії у 4K (зокрема, 4096 x 4096 пікселів на дюйм) раніше були більш стиснутими, і те, як вони виглядали, "залежало від умов мережі як відправника, і одержувача".. Тепер, за словами Суїні, вони не будуть так сильно стискатися, і у користувачів з'явиться нова кнопка HD, що дозволяє ділитися файлами у 4K. А якщо не натиснути кнопку, натомість фотографії будуть опубліковані у форматі 2K.

Messenger також дозволить користувачам обмінюватись файлами розміром до 100 МБ. Це більше, ніж обмеження в 25 МБ, встановлене раніше, що полегшить обмін відео, оскільки їх не потрібно буде розбивати на дрібніші фрагменти перед відправкою. Видання наводить приклад для контексту: хвилина відео на iPhone з роздільною здатністю 1080p і частотою 60 кадрів за секунду у форматі SDR, займає близько 170 МБ.

Компанія повідомляє, що також додає нову функцію спільного використання альбомів, яка дозволяє користувачам створювати спільні альбоми з фотографіями та відео для групових чатів, щоб люди могли збирати зображення, наприклад, з групових подорожей. 

Мета пише, що редагувати альбом може будь-який учасник групи, зокрема, додаючи або видаляючи зображення. Учасники групи можуть також завантажувати елементи з альбому. Компанія заявляє, що ця функція буде реалізована в найближчі тижні, тому, якщо у її ще немає, ви можете бути далі в черзі, зазначає видання.

Нарешті, як повідомляється, компанія представила QR-коди та лінки для зв'язку з людьми. Це, як вказано, може згодитися, якщо ви в дорозі і не хочете додавати чийсь номер телефону до свого списку контактів.

У Facebook та Instagram маркуватимуть зображення, створені штучним інтелектом07.02.24, 04:10

Юлія Шрамко

Технології

Популярні

Новини по темі

У Facebook Messenger збираються покращити обмін фото у форматі HD

 • 59297 переглядiв