u-khorvatiyi-proveli-rozsliduvannya-zniknennya-yakhti-rosiyskogo-oligarkha

У Хорватії провели розслідування зникнення яхти російського олігарха

 • 1096868 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У Хорватії правоохоронці завершили розслідування щодо зникнення яхти російського олігарха Алішера Усманова Irina Vu з пристані в Бетіні. Судно було «заморожено» через санкції. Про це повідомив прессекретар Шибеник-Кнінського поліцейського управління Шиме Павіч у коментарі HRT, передає УНН.

Повідомляється, що правоохоронці завершили кримінальне розслідування щодо чотирьох громадян Хорватії у зв'язку з наявністю обґрунтованих підозр у порушенні ними положень закону про міжнародні обмеження.

Зазначається, що поліція затримала для допиту вісьмох осіб, чотирьох заарештували.

Цитата

«Кримінальним розслідуванням встановлено, що 58-річний чоловік, який, будучи першим підозрюваним як капітан, влаштував трьох осіб віком від 34 до 50 років разом із двома іншими особами пасажирами на судні Irina Vu. Вони вийшли в міжнародні води в жовтні 2022 року. Капітан був повідомлений про міжнародний захід щодо обмеження активів», - сказав Павич.

За інформацією ЗМІ, усі допитані та затримані в межах цього розслідування досі стверджують, що в них не було жодної офіційної інформації про те, що йдеться про заморожене майно, а також про те, що на судні не було жодної пломби, яку ставлять під час опломбування.

Доповнення

ЗМІ повідомляли, що 35-метрову яхту Irina Vu, яка належить компанії сім'ї російського олігарха Алішера Усманова та його дружини Ірини, було «заморожено» через санкції ЄС, США і Великої Британії.

Додамо

В Україні заарештували майно російського олігарха Усманова майже на два мільярди.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна хоче приєднатися до ЄС протягом двох років - Прем'єр

     • 1095944 переглядiв

    росіяни вночі знову обстріляли Нікопольщину - ОДА

     • 796396 переглядiв