u-komiteti-vr-poiasnyly-prychynu-provalu-holosuvannia-za-nakopychuvalnu-pensiiu

У комітеті ВР пояснили причину провалу голосування за накопичувальну пенсію

 • 17668 переглядiв

Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект про накопичувальну пенсійну систему в першому читанні через ризики, пов'язані зі слабким фондовим ринком та економікою України, а також через побоювання щодо передачі коштів приватним структурам у майбутньому.

Серед причин провалу голосування у Верховній Раді за законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему в першому читанні є заслабкий Фондовий ринок. Про це повідомив нардеп, перший заступник голови регламентного комітету ВР Сергій Євтушок в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, які причини провалу голосування за законопроєкт про накопичувальне пенсійне забезпечення, Євтушок відповів: "Для таких революційних рішень потрібні деякі складові, які б мали стабільну основу, зокрема - це економіка. Якщо ми маємо дуже величезний спад в економіці і без макрофінансової допомоги, ми не можемо говорити про такі реформи".

За його словами, при обставинах, коли Фондовий ринок в Україні заслабкий, йти на такі кроки дуже ризиковано.

При таких обставин, коли Фондовий ринок у нас заслабкий, йти на такі кроки дуже ризиковано. В законопроєкті було передбачено створення нового пенсійного фонду, так би мовити, який мав величезні ризики десь в подальшому знову перейти в приватні структури, а це знову мінус державі, тому ризиків дуже багато й народні депутати дуже чітко й правильно висловили свою позицію і не пропустили законопроєкт, повернули назад. Ризики, що наші люди опиняться в ситуації, коли не зможуть отримувати взагалі нічого, величезні

- пояснив Євтушок.

Сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати - Мінсоцполітики 22.04.24, 12:26

Доповнення

Верховна Рада не змогла ухвалити законопроєкт №9212 про накопичувальну пенсійну систему в першому читанні через недостатню кількість голосів, його відправили назад ініціаторам законодавства.

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявляла, що в Україні зараз працюють  над змінами до солідарної пенсійної системи, щоб зробити її більш збалансованою та справедливою.

В Україні працюють над змінами до солідарної пенсійної системи26.04.24, 12:07

Популярні

Новини по темі

Китай запускає безвіз для громадян Грузії з 28 травня

 • 11119 переглядiв