u-kremli-zaiavyly-shcho-yaderni-navchannia-rf-ye-vidpoviddiu-na-zaiavy-zakhodu-shchodo-vvedennia-viisk-v-ukrainu

У кремлі заявили, що ядерні навчання рф є відповіддю на заяви Заходу щодо введення військ в Україну

 • 23024 переглядiв

росія планує провести тактичні навчання з використанням ядерної зброї у відповідь на заяви Заходу про можливе введення військ в Україну.

Майбутні навчання збройних сил росії з тактичної ядерної зброї пов'язані із заявами Заходу щодо відправлення західних військ в Україну, заявив прессекретар диктатора володимира путіна дмитро пєсков. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН

"Якщо ви мене запитуєте, про які заяви західних представників ідеться, очевидно, що про заяву пана Макрона і британських представників. Ви знаєте, до них ще додався і представник сенату США, якщо я не помиляюся, які говорили про готовність і навіть намір відправити збройні контингенти в Україну", - сказав він.

Коментуючи майбутні навчання, пєсков зазначив, що "безпрецедентний виток напруженості в Україн"  вимагає заходів у відповідь з боку росії.

Раніше повідомлялось, що генеральним штабом росії розпочато підготовку до проведення найближчим часом навчань з практичного відпрацювання застосування нестратегічної ядерної зброї.

Контекст

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає відправку сухопутних військ в Україні і що виключити це апріорі - це не вивчити уроки останніх двох років. 

Лідер демократів у Палаті представників США Хакім Джеффріс заявив, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну, щоб запобігти більш широкій війні. За його словами, Америці "доведеться втрутитися в конфлікт", якщо Україна "впаде".

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збито ракету - ОВА

 • 101760 переглядiв

В Дарницькому районі Києва пройдуть військові навчання

 • 61901 переглядiв