u-minmolodsportu-ta-nok-zasudyly-vbyvstvo-rosiianamy-materi-ukrainskoi-atletky-svitlany-malkovoi

У Мінмолодьспорту та НОК засудили вбивство росіянами матері української атлетки Світлани Малькової

 • 26042 переглядiв

Мати української стрибунки на батуті Світлани Малькової загинула під час російського ракетного обстрілу Миколаєва. Мінмолодьспорту та НОК України засудили вбивство росіянами мами української атлетки.

Міністерство молоді та спорту України та Національний олімпійський комітет України висловили співчуття Світлані Мальковій через втрату матері в результаті ракетного обстрілу Миколаєва. Про це повідомляє Комітет молоді і спорту, пише УНН.

Деталі

Мінмолодьспорт України та НОК України висловили щирі співчуття Світлані Мальковій через втрату її матері, Олени Сиванич, в результаті ракетного обстрілу Миколаєва. Незважаючи на цю трагедію, Світлана Малькова, яка є героїчною спортсменкою зі стрибків на батуті та членом національної збірної України, продовжує змагатися на Кубку світу в німецькому Котбусі. Цей змагальний захід має важливий статус як кваліфікаційний для Олімпійських ігор 2024.

Мінмолодьспорт та НОК України, у зверненнях до МОК, Міжнародної федерації гімнастики та Федерації гімнастики Німеччини, просили відсторонити учасників змагань, які підтримують російську війну в Україні, включаючи Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича, навіть у нейтральному статусі.

Незважаючи на звернення української сторони, цих спортсменів все ж допустили до участі у Кубку світу у німецькому Котбусі. Це означає, що Світлані Мальковій доводиться змагатися на одному майданчику з атлетами, які підтримують війну, що є фактичною підтримкою вбивства її матері.

"Відома соціологічна теорія "пʼяти рукостискань" доводить, що російські спортсмени, які беруть участь у вказаних змаганнях, буквально за кілька рукостискань повʼязані із російськими воєнними злочинцями, які безпосередньо ухвалювали рішення про обстріл та здійснювали пуск ракети, яка вбила маму української спортсменки" - пише Комітет молоді і спорту.

Нагадаємо

Париж готується прийняти літні Олімпійські ігри 2024 року. Визнаючи напружений геополітичний контекст, організатори прагнуть зосередитися на спорті.

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 43983 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 70412 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 67711 переглядiв

Новини по темі