u-pakystani-stalasia-ataka-na-politseisku-dilnytsiu-shchonaimenshe-10-zahyblykh

У Пакистані сталася атака на поліцейську дільницю: щонайменше 10 загиблих

 • 20325 переглядiв

Бойовики напали на поліцейську дільницю на північному заході Пакистану, вбивши щонайменше 10 поліцейських і поранивши ще шістьох напередодні виборів, що відбудуться цього тижня.

Щонайменше 10 поліцейських було вбито і ще шість отримали поранення внаслідок передсвітанкової атаки бойовиків на поліцейську дільницю на північному заході Пакистану в понеділок, на тлі ескалації насильства напередодні виборів цього тижня, повідомила поліція, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Близько 3 години ночі за місцевим часом (22:00 за Грінвічем у неділю) бойовики атакували поліцейську ділянку снайперським вогнем, а потім увійшли до будівлі, повідомили поліцейські у пакистанському районі Драбан у провінції Хайбер-Пахтунхва.

"Увійшовши до будівлі, терористи застосували ручні гранати, що призвело до ще більших жертв серед поліції", - сказав Малік Аніс уль Хасан, заступник начальника поліції Драбана.

Не відразу стало ясно, хто стояв за нападом і чи був він пов'язаний з виборами.

Кандидата в Національні збори було застрелено в середу в іншому місці провінції Хайбер-Пахтунхва. Того ж дня ще одного політичного лідера було застрелено у виборчому штабі своєї партії в провінції Белуджистан.

У вівторок внаслідок вибуху бомби після передвиборчого мітингу в Белуджистані загинуло четверо людей. "Ісламська держава" взяла за нього відповідальність.

Доповнення

У Пакистані спостерігається поновлення нападів ісламістських бойовиків, особливо на співробітників сил безпеки, з 2022 року, коли було порушено припинення вогню між пакистанськими талібами та урядом.

Популярні

Новини по темі

До Києва з візитом прибув глава МЗС Португалії

 • 23792 переглядiв

В ПС ЗСУ попереджають про ракету ​​у напрямку Очакова

 • 22300 переглядiв