u-pakystani-za-den-do-vyboriv-pidirvaly-ofisy-dvokh-kandydativ-shchonaimenshe-24-liudyny-zahynulo

У Пакистані за день до виборів підірвали офіси двох кандидатів, щонайменше 24 людини загинуло

 • 43153 переглядiв

Два вибухи забрали життя щонайменше 24 людей у пакистанській провінції Белуджистан напередодні загальних виборів.

Щонайменше 24 людини загинули і понад 30 отримали поранення в результаті двох вибухів, спрямованих на офіси політиків, які беруть участь у виборах в пакистанській провінції Белуджистан. Про це пише УНН з посиланням на Dunya News.

Деталі

Терористичний акт був здійснений в окрузі Кілла Абдулла біля виборчого офісу лідера партії "Джуі-Ф" Маулани Абдул Васая, коли люди зібралися в приміщенні на зустріч. Сам Васай не був присутній на зустрічі. Офіційні особи повідомили, що кількість загиблих становить 12 осіб, а поранених - вісім. Однак кількість жертв може зрости.

Раніше того ж дня ще 12 людей загинули і 25 отримали поранення в результаті вибуху у виборчому офісі одного з кандидатів в місті Пішин, що також розташований в Белуджистані. Терористи атакували офіс незалежного кандидата Асфандіяра Яра Хана Какара, який є колишнім членом Асамблеї Белуджистану і міністром провінції.

Найсмертоносніший теракт: в Пакистані терорист-смертник вбив щонайменше 22 офіцерів12.12.23, 13:07

Незабаром після смертельного вибуху на місце події прибули правоохоронці та співробітники служб безпеки, а також представники адміністрації, які за допомогою місцевих жителів розпочали рятувальні роботи. Правоохоронні органи проводять попереднє розслідування, з'явилися повідомлення про те, що бомба в Пішині була закладена в велосипед, припаркований біля будівлі.

Реагуючи на новину про теракт у Пішині, т.в.о. міністра інформації Муртаза Солангі заявив, що жодні жертви не зможуть утримати народ Пакистану від участі в демократичному процесі.

Ми не вперше стикаємося з проблемами безпеки. Народ Пакистану веде цю війну вже більше десяти років

- сказав Солангі.

Він додав, що загалом під час виборів 2018 року загинуло 666 осіб.

З іншого боку, Виборча комісія Пакистану взяла до відома терористичні атаки і чекає звіту від головного секретаря Белуджистану і начальника поліції, наказавши їм вжити суворих заходів проти злочинців.

Контекст

8 лютого в Пакистані пройдуть дванадцяті загальні вибори до Національних зборів (нижня палата парламенту) і провінційних законодавчих органів країни, а саме до парламентів чотирьох основних провінцій Пакистану.

У Пакистані сталася атака на поліцейську дільницю: щонайменше 10 загиблих05.02.24, 15:05

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

На Кропивницький летить ворожа ракета - ПС ЗСУ

 • 43753 переглядiв

На АЕС "Фукусіма-1" зафіксували витік радіоактивної води

 • 38325 переглядiв

Рада звільнила члена ЦВК Буглака

 • 36340 переглядiв

ПС ЗСУ попередили про ворожу ракету: що відомо

 • 53544 переглядiв

ХАМАС пропонує план припинення вогню: 135 днів у три етапи

 • 47721 переглядiв