u-pentahoni-zalyshaiutsia-optymistamy-u-pytanni-skhvalennia-konhresom-dopomohy-ukraini

У Пентагоні залишаються оптимістами у питанні схвалення Конгресом допомоги Україні

 • 27915 переглядiв

Речник Пентагону заявив, що у відомстві зосереджені на роботі з Конгресом для затвердження додаткової допомоги Україні, зберігаючи оптимізм щодо досягнення угоди.

У Міноборони США основну увагу приділяють роботі з Конгресом, щоб додаткова допомога Україні була схвалена, і залишаються оптимістами з приводу досягнення згоди з цього питання. Про це заявив речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише УНН.

З точки зору уряду США загалом та Міністерства оборони зокрема, ми зосереджені на тому, щоб отримати додаткову допомогу від нашого Конгресу. Що ми знаємо - так це те, що в Конгресі є сильна підтримка цього пакета обома партіями. Тож ми залишаємось оптимістами щодо того, що наш Конгрес дійде згоди та підтримає цей пакет. Тим часом збираємося продовжувати тісну співпрацю з нашими союзниками та партнерами, багато з яких надають значну допомогу Україні. І, звичайно, ми всі це дуже цінуємо. Тож це буде напрям наших зусиль.

- сказав Райдер.

Деталі

З його слів, нещодавній пакет допомоги від США Україні, коли у Пентагоні змогли знайти економію коштів завдяки деяким контрактам, розцінюється як "надзвичайний випадок", і "це не одна з тих речей, на які ми дійсно можемо розраховувати, що повторяться". Тож, вказав він, "основна увага" приділяється "роботі з нашим Конгресом, щоб додаткова допомога Україні була схвалена".

"Ми свідомі того факту, що сума та обсяг допомоги, який їм потрібен, справді потребує таких коштів, які ми просили від нашого Конгресу. Тож ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з ними та намагатимемось забезпечити, щоб вони мали необхідну інформацію стосовно того, наскільки це важливо для України", - сказав Райдер.

Пентагон про допомогу Україні: все залежить від Конгресу, не можна  робити прогнозів19.03.24, 18:52

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти за добу поранили ще 5 жителів Донеччини

     • 24962 переглядiв

    За добу рф втратила 700 військовослужбовців

     • 24931 переглядiв