u-polschi-znesli-4-pamyatniki-chervonoyi-armiyi

У Польщі знесли 4 пам'ятники Червоної Армії

 • 191411 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Польща демонтувала чотири пам'ятники солдатам Червоної Армії комуністичної епохи та наголосила на засудженні війни. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Деталі

Робітники демонтували пам'ятники 1945 року у чотирьох різних місцях по всій Польщі. Більшість із них являли собою бетонні обеліски, присвячені бійцям Червоної Армії, які загинули в боях за розгром німецько-фашистських військ.

Глава Державного інституту національної пам'яті Кароль Навроцький сказав, що пам'ятники символізують систему, винну у поневоленні та вбивстві власного народу та інших народів, включаючи поляків.

«Це пам'ятка ганьбі, пам'ятка неповаги переможців до жертв», - сказав Навроцький у Глубчицях на півдні Польщі.

Він сказав, що дух тієї системи все ще є в російській федерації, яка вбиває мирних жителів України.

Навроцький наголосив, що російське законодавство передбачає кримінальне переслідування та позбавлення волі до трьох років за знесення пам'яток радянської армії навіть у зарубіжних країнах.

Інші пам'ятники були зняті з колишніх поховань у Бичині на південному заході та у Боболицях на північному заході. Останки солдатів були ексгумовані та перенесені до справжніх могил 1950-х роках. Кам'яний пам'ятник також було розібрано у лісі біля Сташува, на півдні.

Додамо

З моменту повалення комуністичного режиму в 1989 році Польща робить кроки з видалення з публічного простору символів минулого панування Москви, зносячи пам'ятники та меморіальні дошки. Деякі з них було переміщено на спеціальне зберігання.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі знесли 4 пам'ятники Червоної Армії

     • 191411 переглядiв

    Принц Гаррі випустить мемуари у січні 2023 року

     • 1036997 переглядiв

    Щонайменше 17 тіл: на Харківщині виявили масове поховання

     • 112065 переглядiв

    Нових випадків мавпячої віспи в Україні не фіксували

     • 306454 переглядiв