u-polshi-partiia-pravo-i-spravedlyvist-peremahaie-na-mistsevykh-vyborakh

У Польші партія "Право і справедливість" перемагає на місцевих виборах

 • 23518 переглядiв

Партія "Право і справедливість" набрала найбільше голосів (33,7%) на місцевих виборах у Польщі, згідно з даними екзит-полу.

На місцевих виборах у Польщі, націонал-консервативна партія "Право і справедливість" за даними екзит-полу IPSOS набрала найбільше голосів, - за формування Ярослава Качинського проголосували 33,7% виборців. Про це передає УНН із посиланням на Wiadomosci та TVN24.

Деталі

Партія "Право і справедливість" (PiS) лідирує за результатами місцевих виборів у Польщі. Відповідно до даних екзит-полу, PiS, яка у жовтні 2023 року перемогла на виборах до Сейму Польщі, наразі знову лідирує, отримавши підтримку 33,7% виборців.

На другому місці "Громадянська коаліція" (KO), за яку проголосували 31,9% виборців. Інші партії також отримали певну кількість голосів:

Правоцентристське угруповання "Третій шлях", яке входить до правлячої коаліції Туска, отримало 13,5% голосів, випередивши ультраправу опозиційну партію "Конфедерація" з 7,5%. Ліві, які також є частиною коаліції Туска, отримали 6,5 відсотка.

Підрахунок голосів продовжується. Національна виборча комісія оголосить остаточні результати, ймовірно, у вівторок або середу.

Нагадаємо

Польща розглядає можливість підписання нової угоди з Україною на заміну чинному договору від 1992 року, з можливістю посилення військового співробітництва та зв'язків у сфері безпеки між двома країнами.

Вибори в ЄС: фон дер Ляєн розпочала кампанію з обіцянки "дати відсіч" друзям путіна в ЄС07.04.24, 17:45

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Чернівцях чоловік напідпитку підірвав гранату у квартирі

     • 22789 переглядiв