u-ssha-zasudili-sche-odnu-grupu-uchasnikiv-shturmu-kapitoliyu

У США засудили ще одну групу учасників штурму Капітолію

 • 823875 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Членів американської ультраправої групи визнали винними у підбурюванні до заворушень під час штурму Капітолію у США, повідомляє УНН.

Присяжні визнали винними загалом п’ятьох учасників ультраправого угруповання Oath Keepers («Охоронці присяги»).

Лідера угруповання та його соратника визнали винними в участі у змові та підбурюванні до заворушень. Ще трьох учасників угруповання визнали винними у перешкоджанні у розгляді офіційних документів, перешкоджанні у здійснені службовою особою своїх посадових обов’язків та підробці документів.

Вироки були винесені після восьмитижневого судового розгляду.

За даними Міністерства юстиції США, «Охоронці присяги» — це велика, але слабо організована група осіб, деякі з яких пов’язані з ополченнями.

Судові документи показали, що після президентських виборів 3 листопада 2020 року вони почали планувати протидію демократичній передачі президентської влади.

Додамо

За 22 місяці з 6 січня 2021 року понад 900 осіб було заарештовано майже в усіх 50 штатах за злочини, пов’язані з заворушеннями у Капітолії, у тому числі понад 275 осіб звинувачено в нападі або перешкоджанні правоохоронним органам.

Нагадаємо

Заворушення сталися 6 січня 2021 року. Через дії протестувальників було зірвано сесію Конгресу США, на якій проходив процес уточнення та підрахунку голосів виборців на президентських виборах 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США засудили ще одну групу учасників штурму Капітолію

     • 823875 переглядiв

    АРМА перерахувало на потреби оборони понад мільярд гривень

     • 876364 переглядiв

    США зосереджені на постачанні систем ППО Україні - Блінкен

     • 896348 переглядiв