u-stambuli-zatrymaly-hromadian-tadzhykystanu-ta-kyrhyzii-za-pidozroiu-u-pidhotovtsi-teraktu

У Стамбулі затримали громадян Таджикистану та Киргизії за підозрою у підготовці теракту

 • 25756 переглядiв

Громадянин Таджикистану, член ІДІЛ під кодовим ім'ям Абу Ісмаїл та його спільник з Киргизстану були затримані в Стамбулі під час підготовки теракту, а в їхній квартирі поліція знайшла зброю та маскування.

Громадянина Таджикистану та громадянку Киргизії затримали у турецькому місті Стамбулі за підозрою у підготовці до теракту. За версією слідчих органів, затриманий чоловік був членом "Ісламської держави" (ІДІЛ), його заарештували. Громадянка Киргизстану була його спільницею, її депортували з країни, пише газета Hurriyet, передає УНН.

Деталі

За даними видання, правоохоронці затримали обох у квартирі. Під час обшуку там виявили форму жандармерії, поліцейський жилет та кашкет, рацію, кобуру для зброї та ніж. Передбачається, що за їх допомогою затримані планували втекти після скоєння теракту.

Де саме затримані планували влаштувати теракт, не уточнюється. Наразі слідство встановлює, з ким із "Ісламської держави" був пов'язаний громадянин Таджикистану і яке місце в ієрархії угруповання посідав.

Відомо, що кодове ім'я чоловіка було Абу Ісмаїл і він тривалий час перебував у лавах терористів.

Нагадаємо

31 березня глава МВС Туреччини Алі Єрлікая повідомив про затримання в країні 51 людини за підозрою у зв'язках із угрупованням ІДІЛ.

У Росії в поліції помер чеченець, затриманий після теракту в "Крокус Сіті Холі"01.04.24, 22:21

Популярні

Новини по темі

Російські окупанти завдали 113 ударів по Сумщині за добу

 • 27354 переглядiв