u-vilniusi-skhvalyly-obmezhennia-rosiian-i-bilorusiv-u-kilkosti-vyizdiv-iz-lytovskoi-respubliky-na-batkivshchynu

У Вільнюсі схвалили обмеження росіян і білорусів у кількості виїздів із Литовської республіки на батьківщину

 • 22634 переглядiв

Литовський комітет з національної безпеки і оборони схвалив пропозицію обмежити поїздки російських і білоруських громадян на батьківщину до одного разу на три місяці, інакше вони ризикують втратити посвідку на проживання.

Комітет з національної безпеки і оборони Литви (КНБО) схвалив пропозицію Сейму про обмеження кількості поїздок на батьківщину для громадян рф і білорусі. Якщо документ набуде чинності, громадяни рб і рф зможуть виїхати не більше ніж один раз на три місяці, або їх позбавлять посвідки на проживання (ПНП), передає УНН посилаючись на Delfi.

Деталі

Комітет Сейму Литви запропонував обмежити кількість поїздок росіян і білорусів у рідні країни до одного разу на три місяці. Відповідна поправка була схвалена Комітетом з національної безпеки і оборони (КНБО). Ключова причина в тому, що росіян і білорусів у їхніх країнах можуть "завербувати і вимагати виконати певні розвідувальні функції".

Дозвіл на тимчасове проживання в Литовській Республіці, виданий громадянам Російської Федерації або Республіки Білорусь, анулюють у разі, якщо буде встановлено, що вони за останні три календарних місяці виїжджали в Російську Федерацію або Республіку Білорусь частіше ніж один раз, і тим самим становлять загрозу безпеці Литви

- ідеться в тексті документа.

У разі недотримання, розглядатиметься питання позбавлення ВНЖ. Однак поки що документ не набув чинності. 

На засіданні КНБО, що відбулося минулого тижня, де також обговорювали цю тему, представники Департаменту держбезпеки запропонували обмежити кількість поїздок представників цих країн на батьківщину до однієї на рік.

Нагадаємо

У Литві з 18 березня запроваджують суворий контроль за зерном, що ввозиться в країну з Росії, окупованих нею регіонів інших держав і Білорусі. 

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Останній дзвоник у столичних школах пролунає 31 травня

     • 25834 переглядiв