u-yes-pochaly-robotu-nad-14-paketom-sanktsii-proty-rf

У ЄС почали роботу над 14-пакетом санкцій проти рф

 • 55547 переглядiв

ЄС готує 14-й пакет санкцій проти росії з акцентом на заходи з боротьби з обходом санкцій у морському секторі та проти західних дочірніх компаній, які допомагають ухилятися від санкцій, які мають бути ухвалені навесні.

У ЄС розпочали підготовку 14-го пакета санкцій проти росії, який має бути ухвалений навесні. Про це повідомив  віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, передає УНН.

"Ми почали підготовку 14-го пакета санкцій, який має бути ухвалений навесні. Ймовірно, він міститиме великий список обмежувальних заходів із сильною спрямованістю проти обходу - наприклад, у морському секторі, оскільки росія продовжує намагатися порушити цінову межу на експорт своєї нафти", - повідомив Домбровскіс.

Він додав, що в ЄС також шукають, як зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

"З точки зору ЄС, материнські компанії ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх зарубіжних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями", - сказав Домбровскіс.

Він зазначив, що в ЄС продовжать чинити тиск на росію і на тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не перебували.

"Ми продовжимо переслідувати поплічників путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає росії обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал", - заявив Домбровскіс.

Нагадаємо

За два роки після початку повномасштабного вторгнення й агресивної війни рф проти України ЄС ухвалив 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти росії.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС почали роботу над 14-пакетом санкцій проти рф

     • 55547 переглядiв

    Вибух пролунав в Одесі - ЗМІ

     • 100500 переглядiв

    Україна не має послів у 30 країнах. У МЗС оприлюднили перелік

     • 85946 переглядiв