u-yes-zayavili-scho-peredali-kiyevu-spisok-kandidativ-v-eksperti-dlya-vidboru-suddiv-do-aks

У ЄС заявили, що передали Києву список кандидатів в експерти для відбору суддів до ВАС

 • 9425 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Складений міжнародними організаціями за посередництва ЄС список кандидатів у громадську раду міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду (ВАС), був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів у п'ятницю, 14 вересня. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Представництва ЄС в Україні.

"ВККСУ звернулася до ЄС та ще 14 міжнародних організацій з проханням висунути пропозиції щодо кандидатур членів громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду. За посередництва ЄС, міжнародними організаціями було складено список досвідчених міжнародних експертів, кандидатури яких відповідають вимогам українського законодавства. У п’ятницю, 14 вересня, список кандидатів був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - повідомили у місії ЄС.

Як зазначається, відповідно до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", завдання громадської ради міжнародних експертів полягає в допомозі Вищій кваліфікаційній комісії суддів у процесі оцінювання доброчесності, професійних знань та практичних навичок кандидатів. "Останнє слово у відборі суддів належатиме українській владі. Крім того, міжнародні донори, включно з ЄС, нададуть технічну допомогу членам громадської ради міжнародних експертів для виконання ними своїх функцій", - додали у представництві.

"Ми очікуємо прозорого процесу відбору, що належним чином враховуватиме якості та досягнення кандидатів, а також забезпечення належної ролі громадської ради міжнародних експертів, передбаченої її мандатом, у цьому процесі. Зокрема, міжнародні експерти повинні мати повний доступ до документів кандидатів та чітко визначену процедуру взаємодії з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - підсумували у місії ЄС.

Як повідомляв УНН, на посади до Антикорупційного суду вже подали заяви щонайменше 25 кандидатів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Група ICU проведе Ukrainian Financial Forum 2018 у Одесі

     • 13139 переглядiв

    Поліція викрила на Київщині впливовий злочинний синдикат

     • 18232 переглядiв

    Сутички під ГПУ: поліція відкрила провадження

     • 10382 переглядiв

    У Китаї з'явилися перші жертви супертайфуну

     • 10013 переглядiв

    Опубліковано проект Держбюджету на 2019 рік

     • 41098 переглядiв

    В Одесі виявили неадекватну матір з однорічним хлопчиком

     • 9102 переглядiв