u-yevroparlamenti-zaklykaiut-rozsliduvaty-mozhlyvyi-pidkup-deputativ-rosiieiu-politico

У Європарламенті закликають розслідувати можливий підкуп депутатів росією - Politico

 • 37165 переглядiв

У Європарламенті пролунали заклики провести розслідування щодо депутатів і кандидатів на майбутніх європейських виборах, щоб переконатися, що жоден із них не фінансується росією.

Твердження про те, що росія платила членам Європарламенту за втручання в майбутні європейські вибори, мають бути розслідувані. Такої думки євродепутати - ліберали та "зелені". Про це УНН повідомляє з посиланням на Politico.

Деталі

Повідомляється, що уряд Чехії в середу ввів санкції проти новинного сайту "Voice of Europe", заявивши, що це частина проросійської операції впливу.

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив у четвер, що росія націлювалася на депутатів Європарламенту і "платила їм за просування російської пропаганди".

У відповідь президентка ліберальної групи Renew Валері Гаєр закликала до "термінових дебатів" у Європарламенті у своєму листі до президента євроінституції Роберти Мецоли.

Повідомляється, що ці дебати мають відбутися на наступному пленарному засіданні 10 квітня у Брюсселі.

"Якщо чинні члени Європарламенту або кандидати на майбутніх європейських виборах узяли гроші або були корумповані російським урядом або його довіреними особами, їх має бути викрито", - написала Геєр у листі.

Нідерландський європарламентар від "зелених" Бас Ейкхут також закликав провести розслідування щодо кандидатів, які балотуються на європейських виборах.

"Європейські вибори відбудуться через 10 тижнів. Ми повинні бути впевнені, що жодному з кандидатів на цих виборах росіяни не платять", - сказав він у своїй заяві.

Зазначається, що дві найбільші політичні групи в Європарламенті, "Європейська народна партія" і "Соціалісти і демократи", практично не прокоментували ці звинувачення.

Доповнення

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що законодавці ЄС отримували гроші за поширення російської пропаганди.

Медведчук попал под санкции Чехии: что известно27.03.2024, 18:19

Анна Мурашко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вночі обстріляли центр Херсона, є пошкодження - МВА

     • 30567 переглядiв

    Зеленський звільнив Шефіра з посади першого помічника

     • 33191 переглядiв