ukraina-bez-boieprypasiv-zumila-z-24-liutoho-2022-roku-zvilnyty-50percent-okupovanykh-terytorii

Україна без боєприпасів зуміла з 24 лютого 2022 року звільнити 50% окупованих територій - Кулеба

 • 27897 переглядiв

З 24 лютого 2022 року Україні вдалося звільнити 50% окупованих територій без боєприпасів, незважаючи на тривале знищення росією сіл і тактику "м'ясних штурмів", і вона шукає в союзників засоби ППО, боєприпаси, безпілотники та ракети дальнього радіусу дії, щоб протистояти російським силам.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба La Stampa, коментуючи заяви щодо "непотрібної" передачі допомоги, передає УНН.  

Коли ви говорите, що перемогти росію неможливо і тому допомога нам марна, подивіться на затонулі біля наших берегів військові кораблі і мільйони тонн товарів, вивезених морем. Країна без боєприпасів зуміла з 24 лютого 2022 року звільнити 50% окупованих територій

- сказав Кулеба. 

 Кулеба зазначив, що ситуація на фронті залишається напруженою.

Росіяни продовжують знищувати цілі села, використовуючи перевагу в повітрі та керовані бомби. При цьому вони використовують тактику, яку самі називають "м'ясний штурм", коли хвилі солдатів відправляються на різанину і негайно замінюються

- розповів Кулеба. 

Він нагадав, що Києву потрібні ППО, боєприпаси, безпілотники - "які є новими героями цієї війни"  і ракети великої дальності "щоб знищити російську логістику і командування на окупованих територіях".   

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що Україна сподівається з квітня мати достатньо боєприпасів для військових, які відчувають нестачу снарядів, щоб дати відсіч російським військам.  

Президент Чехії заявив, що загальну суму для закупівлі 800 тис. снарядів для України зібрано. Високопоставлений чеський чиновник сказав, що перші поставки очікуються не пізніше червня. Також Чехія знайшла можливість закупити для України ще 200 тисяч артилерійських снарядів.  

Раніше цього місяця Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Україні закінчуються боєприпаси у війні проти Росії і що союзники роблять недостатньо, щоб допомогти Києву. Це сталося в той момент, коли в Конгресі США законопроект про подальше надання допомоги Україні гальмує на тлі партійних дебатів.  

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі