ukraina-ochikuie-shvydkoho-prohresu-v-oboronnykh-zviazkakh-z-yes-prahne-dovhostrokovoi-viiskovoi-dopomohy

Україна очікує швидкого прогресу щодо оборонних відносин з ЄС – Шмигаль

 • 20588 переглядiв

Україна очікує швидкого прогресу в оборонних відносинах з ЄС, включаючи довгострокову військову допомогу та потенційне використання заморожених російських активів для озброєння України в її боротьбі проти російського вторгнення.

Україна очікує швидкого прогресу щодо оборонних відносин з Європейським Союзом. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції за підсумками засідання Ради Асоціації Україна-ЄС, передає УНН.

Деталі

Шмигаль повідомив, що одним з пріоритетів є довгострокова та безперебійна військова допомога з боку ЄС.

Я цілковито погоджуюсь з Боррелем щодо того, що зараз Європа розуміє, що саме зараз життєві інтереси всього континенту залежать від нас. Саме тому Україна очікує швидкого прогресу щодо оборонних відносин

- сказав Шмигаль.

У свою чергу, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками засідання Ради Асоціації Україна-ЄС заявив, що російський диктатор володимир путін має імперські амбіції просуватися й надалі на захід.

Він (путін – ред.) має імперські амбіції просуватися й надалі на захід…Тому зараз ми не маємо жодної можливості зволікати з черговими кроками для того, аби діяти із спрямуванням заморожених російських активів на користь України. Зараз ми інвестуємо, шукаємо ресурси, але ми знаємо якими великими активами ми можемо користуватися для того, щоб допомогти Україні і зараз ми працюємо над цим

- сказав Боррель.

Доповнення

Україна сподівається з квітня мати достатньо боєприпасів для військових, які мають нестачу  снарядів, щоб дати відсіч російським військам.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун заявив, що росія планує вичекати,  коли союзники   втомляться та не надаватимуть Україні потрібну допомогу.

Боррель запропонував країнам ЄС використати доходи від заморожених активів рф на озброєння України20.03.24, 12:19

Популярні

Новини по темі

У Харкові через атаку рф п'ятеро поранених - мер

 • 24699 переглядiв