ukrayina-otrimala-dozvoli-na-viyizd-iz-gazi-dlya-329-ukrayintsiv-posol

Україна отримала дозволи на виїзд із Гази для 329 українців - посол

 • 33275 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Україна загалом отримала дозволи на виїзд із Сектору Гази для 329 українців. Однак напередодні пункт пропуску «Рафах» із Гази до Єгипту не працював. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі «Суспільне Спротив», інформує УНН.

Цитата

“Ми отримали дозвіл на 101 людину три дні тому, а позавчора ввечері отримали додатково дозвіл ще на 228 чоловіків. Тобто ми можемо говорити про дозволи на 329 людей всього. Ці дозволи є дійсними. Думаю, що ми зможемо отримати ще декілька дозволів, але невелику кількість, оскільки переважна більшість наших заявок розглянута ізраїльською стороною і погоджена позитивно”, — заявив Корнійчук.

За оцінками посольства, в секторі Газа перебувають понад 500 українців. Але вони не стоять на обліку, і зв’язку з ними немає.

“На нас вийшло в цілому близько 370 осіб. На жаль, із частиною цих осіб зв’язок був втрачений, оскільки вони не евакуювалися з півночі, де тривають важкі бойові дії. Ми наполегливо просили їх це зробити” , — розповів Корнійчук.

За його словами, переважна більшість громадян, яких просили українські дипломати, переїхала з півночі на південь і чекає евакуації.

“На жаль вчора (8 листопада — ред.) цілий день пропускний пункт “Рафах” був зачинений з міркувань безпеки. Але це рішення приймав ХАМАС, приймала палестинська сторона, яка контролює сектор Гази. Ні ми ні єгиптяни ні ізраїльтяни нічого з цим зробити не могли”, — сказав посол. 

Раніше

Президент Володимир Зеленський у соцмережі Х повідомив, що Україна евакуювала із сектору Гази першу групу з 43 українців. Вони в безпеці на території Єгипту під опікою українських дипломатів.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила Держбюджет-2024: основні показники

     • 48227 переглядiв

    "Приліт" по базі окупантів у Скадовську: показали наслідки

     • 107647 переглядiв