ukrayina-ta-polscha-na-rivni-komisiyi-mayut-virishiti-pitannya-schodo-skasuvannya-zaboroni-eksgumatsiy

Україна та Польща на рівні комісії мають вирішити питання щодо скасування заборони ексгумацій

 • 9672 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Україна та Польща на рівні комісій мають вирішити питання про скасування заборони ексгумацій в історичній площині. Про це сьогодні заявив Президент Польщі Анджей Дуда на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Харкові, передає УНН.

“Ми домовилися з паном Президентом, що ми звернемося: я до віце-прем’єр-міністра Глінського, щоб на рівні віце-прем’єр-міністрів і міністрів культури було проведено комісійні узгодження, які б стосувалися якнайшвидшого скасування заборони ексгумацій. Це для нас дуже потрібно, і я це трактую як перший крок до подолання „імпасу“, який виник протягом останнього часу”, — заявив він.

Також Дуда закликав політиків бути більш поміркованими у свої виступах і висловах, аби не діяли емоційно, бо “це складні справи, багато осіб і надалі несуть ці рани”.

Раніше голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович повідомив, що мораторій на ексгумацію польських поховань в Україні може бути знятий після того, як польська сторона надасть своє бачення легалізації та відновлення українських пам'ятників на території Польщі. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Турчинов поїхав на засідання Комісії Україна-НАТО

     • 10146 переглядiв

    Чемпіон світу в легкій вазі викликав на бій Ломаченка

     • 24453 переглядiв

    Дронов попросив викликати в суд швидку

     • 16253 переглядiв

    В "Київміськбуді" вручили квартири переможцям акції з WOG

     • 7823 переглядiв

    Суд повернув Каськіву закордонний паспорт

     • 12194 переглядiв