umierov-ta-syrskyi-zustrilys-iz-delehatamy-yevroparlamentu-hovoryly-pro-viinu-z-rf-ta-pidtrymku-ukrainy

Умєров та Сирський зустрілись із делегатами Європарламенту, говорили про війну з рф та підтримку України

 • 51381 переглядiв

Міністр оборони України Умеров та Головнокомандувач Сирський зустрілися з делегацією Європейського парламенту в Києві, обговоривши збільшення військової допомоги, пріоритетні потреби, такі як системи протиповітряної оборони, артилерія, а також продовження тренувань для українських військ. ЄС підтвердив непохитну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Міністр оборони України Рустем Умєров разом із Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським зустрілись у Києві із делегацією голів комітетів Європейського парламенту. Про перебіг зустрічі повідомили у Міноборони України, передає УНН.

Ми у Європі маємо бути єдині у боротьбі проти російської агресії.

 – наголосив Міністр оборони України.

Деталі

Рустем Умєров також відзначив величезне значення допомоги Європарламенту і Європейського Союзу Україні для протистояння у війні з російським агресором.

За його словами, наміри збільшити обсяги допомоги мають велике значення як для військових, так і цивільних громадян та української інфраструктури.

Україна закликає ЄС поставити системи Patriot на тлі російських ракетних ударів25.03.24, 20:40

Головнокомандувач ЗСУ озвучив пріоритетні потреби Сил безпеки, а саме він акцентував на необхідності систем протиповітряної оборони, й ракет до них, а також артилерійських систем та боєприпасів, в тому числі й далекобійних вогневих засобів. На останок він відзначив важливість продовження підготовки українських військових у рамках місії ЄС.

Зі свого боку голова комітету закордонних справ Європарламенту Девід Макалістер сказав, що візит відразу декількох голів комітетів Європарламенту в Україну є сигналом непохитної всепартійної підтримки України Європарламентом у боротьбі проти рф.

Ми цінуємо відвагу українських військових. Ми продовжимо вас підтримувати і будемо вимагати давати Україні те, що вам насправді потрібно.

 – заявив Макалістер.

Популярні

Новини по темі

В Іспанії суд скасував рішення про блокування Telegram

 • 30773 переглядiв