usi-koshti-z-dorozhnogo-fondu-u-2024-rotsi-perenapravlyat-na-potrebi-bezpeki-ta-oboroni

Усі кошти з дорожнього фонду у 2024 році перенаправлять на потреби безпеки та оборони

 • 28432 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У 2024 році надходження з державного дорожнього фонду (94,7 млрд грн), створеного у складі спецфонду держбюджету, буде спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони держави. Це закріплено змінами до Бюджетного кодексу. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, якого цитує Мінфін, передає УНН.

Цитата

«Усі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) будуть перенаправлені на потреби оборони, що дозволить мобілізувати усі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок. Це не тільки інвестиція у перемогу, але й створення нових робочих місць та підтримка економіки», - зазначив Марченко.

Повідомляється, що відповідний ресурс буде сформовано за рахунок акцизів з авто та пального, а також інших платежів, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2024: у Міноборони розповіли, як розподілятимуть видатки на оборону

«При цьому у наступному році дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам. Залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду Уряду України.

Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія закриває чотири КПП на кордоні з рф: що відомо

     • 35962 переглядiв