v-arktitsi-zyavitsya-gigantska-golova-trampa

В Арктиці з'явиться гігантська голова Трампа

 • 36840 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Екологи з фінської неурядової організації "Танучий лід" запустили проект Trumpmore, в рамках якого в льодах Арктики буде викарбувано гігантська голова президента США Дональда Трампа. Їх мета - привернути додаткову увагу до теми глобального потепління. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт проекту.

Крижана голова Трампа повинна стати наочним прикладом зміни клімату на Землі. За задумами активістів, з часом льодовик буде танути, а разом з ним і обличчя американського президента, який заперечує існування цього феномена.

"Глобальне потепління сьогодні - одна з найважливіших проблем і тем. Є ще люди, які сумніваються, що це проблема. Ми хочемо побудувати пам'ятник для всіх нас - так ми побачимо, як довго збережеться скульптура до того, як розтане. Часто люди вірять тільки в то, що бачать своїми очима", - зазначив голова групи "Танучий лід" Ніколас Прієто.

Розміри арктичної скульптури будуть такими ж, як у президентських кам'яних голів на горі Рашмор: 35 метрів у висоту і по 20 в ширину і глибину. Працювати над її створенням протягом місяця збираються фінські і монгольські скульптори. Для реалізації проекту організації потрібно зібрати 400 тисяч євро і знайти відповідний льодовик.

Дональд Трамп не раз критикував ідею глобальної зміни клімату, а дослідників цієї проблеми називав " розумниками, які смокчуть гроші". У серпні 2017 го з подачі президента Сполучені Штати вийшли з Паризького угоди по клімату, яке передбачає виділення 100 мільярдів доларів країнам, що розвиваються для вирішення кліматичних проблем.

Як повідомляв УНН, в США готуються зняти кінокартину про шляхи президента країни Дональда Трампа до влади. Про плани написати сценарій до фільму заявив журналіст Гебріел Шерман.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    В Арктиці з'явиться гігантська голова Трампа

     • 36840 переглядiв

    СБУ допитує сестру Савченко

     • 8208 переглядiв

    Канада проситиме біометричні дані при подачі на візу

     • 15291 переглядiв