v-minoborony-sprostuvaly-informatsiiu-pro-naiavnist-hromadianstva-ssha-u-ditei-umierova

В Міноборони спростували інформацію про наявність громадянства США у дітей Умєрова

 • 34385 переглядiв

Міністерство оборони України роз'яснило, що члени сім'ї міністра оборони Рустема Умерова є виключно громадянами України, спростувавши твердження ЗМІ про наявність у них громадянства США. Паспорти дітей були поновлені в посольстві України в США.

В Міністерстві оборони запевнили, що члени родини міністра оборони Рустема Умєрова є виключно громадянами України, а не США, як про це поширюють ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Інформація, яка поширюється у ЗМІ про те, що члени родини міністра оборони Рустема Умєрова нібито є громадянами США, не відповідає дійсності. Діти міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) - є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова - немає

- повідомили в Міноборони.

В Міноборони наголосили, що українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, діти міністра отримали у Посольстві України в США.

"Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів - США", - зазначили у відомстві.

Також в Міноборони додали, що 2016 році родина Умєрова вимушена була виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму.

З 2014 року Рустем Умєров як делегат Курултаю кримськотатарського народу разом із Лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках щодо порушень прав людей в окупованому Криму, був залучений в процес звільнення політвʼязнів Криму

- резюмували в Міноборони.

Нагадаємо

Україна хоче у 2024 році призвати на військову службу чоловіків призовного віку від 25 до 60 років, які проживають за кордоном, в тому числі і в Німеччині.

Павло Башинський

Політика

Популярні

Новини по темі

The Economist назвав Грецію країною 2023 року

 • 30885 переглядiв

Парламент легалізував медичний канабіс

 • 37034 переглядiв