v-ukrayini-zaginuv-dobrovolets-iz-bilorusi-yakiy-zvilnyav-kherson-ta-irpin-zmi

В Україні загинув доброволець із Білорусі, який звільняв Херсон та Ірпінь — ЗМІ

 • 106831 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. На фронті загинув 31-річний білоруський доброволець Павло Гробич із позивним «Борт», який брав участь у звільненні Ірпеня на Київщині та Херсона. Про це повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на друзів добровольця, пише УНН.

Деталі

Як зазначається у виданні, друзі добровольця підтвердили його смерть. Востаннє він з’являвся в соцмережах цього тижня. Подробиці смерті поки невідомі.

Відомо, що з 2012 по 2015 рік він працював за контрактом у білоруській армії, був старшим офіцером. У Білорусі Горбач був засуджений за незаконні стосунки, відбував покарання на «хімії». Горбач казав, що хоче оскаржити цей вирок.

В Україну поїхав із самого початку повномасштабного вторгнення разом зі своїм другом Змитром «Терором» Апаносовичем. У березні 2022 року «Борт» і «Терор» брали участь у боях в Ірпені Київської області. Там Апаносович був смертельно поранений.

Пізніше Павло «Борт» був начальником розвідки батальйону «Терор». Брав участь у боях на півдні України, у визволенні Херсона. За кілька місяців до смерті Павло Горбач покинув «Терор». Останнім часом воював в іншому підрозділі.

За повідомленням «Радіо Свобода», це щонайменше 36-й білоруський доброволець, який загинув з початку повномасштабної війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доброволець з Естонії загинув на фронті на Донеччині

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі