velika-istorichna-pomilka-zelenskiy-poperediv-bilorus-schodo-uchasti-u-viyni-proti-ukrayini

Велика історична помилка: Зеленський попередив білорусь щодо участі у війні проти України

 • 523043 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Якщо білорусь вступить у війну проти України, щоб підтримати росію, це стане великою історичною помилкою. Про це попередив Президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Це буде великою помилкою білорусі, великою історичною помилкою. Тому що одна справа, коли з їхньої території, з деяких аеропортів летить авіація або летіли ракети. Території, які вони не контролювати, вони були під контролем росії. Це одна справа. А інша справа, якщо ти свідомо йдеш в наступ і долучаєшся до російських терористів. Ти в цей момент стаєш терористом і таким чином історично робиш білорусь частиною терористичного режиму путіна й цієї загарбницької війни", - наголосив президент.

Деталі

Він додав, згідно з українськими аналітичними даними, 80% білорусів не хочуть вступати у війну проти України, вони "не хочуть воювати". Тому, як зауважив лідер, ймовірність нападу з білорусі "дуже низка".

"У них недостатньо сил, ресурсів для цього. І якщо їх солдати прийдуть на нашу землю, вони точно не повернуться. Ми захищаємо себе", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський прокоментував погрози президента білорусі олександра лукашенка щодо ведення війни разом з рф проти України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Немає альтернативи Україні в ЄС та НАТО - Зеленський

     • 462027 переглядiв