vid-3-do-10-tys-dolariv-demchenko-rozpoviv-yaki-sumy-platiat-choloviky-orhanizatoram-za-nezakonnyi-peretyn-kordonu

Від 3 до 10 тис. доларів: Демченко розповів, які суми платять чоловіки організаторам за незаконний перетин кордону

 • 19009 переглядiв

Чоловіки платять від $3 000 до $10 000 організаторам за нелегальний перетин кордону, які залучають підлітків як провідників, щоб уникнути кримінальної відповідальності за торгівлю людьми.

Розцінки за незаконний перетин кордону, які чоловіки платять організаторам, коливаються від 3 до 10 тис. доларів. Також порушники залучають підлітків, щоб останні виступали у ролі провідників і доводили порушників до кордону, роблячи ставку на те, що підліткам не передбачена кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає УНН.

Деталі

Коли затримуються порушники, звісно з ними проводиться фільтрація для того, щоб встановити організаторів, встановити у який спосіб організатори намагалися їх переправити через кордон, з’ясувати інші деталі. В тому числі запитуємо і яку кількість грошей вони платили організаторам такої незаконної мандрівки. Ми бачимо, що як правило, розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від 3 до 10 тис. доларів

- сказав Демченко.

Демченко розповів, що нещодавній випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків, яким пообіцяли від 2 до 9 тисяч доларів, є не поодинокий, але, на жаль, вони є.

На Закарпатті затримали чотирьох порушників кордону, які довірили свою "подорож" підліткам - ДПСУ18.04.24, 17:53

Організатори таких незаконних схем залучають підлітків, щоб вони виступали у ролі провідників і доводили порушників до кордону, щоб ті надалі намагалися незаконно перетнути лінію державного кордону. Вони в перш чергу ставлять таку ставку на те, що підліткам не передбачена кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон. Але треба розуміти, коли затримуємо і порушників, і підлітків, то порушників ми притягуємо до адміністративної відповідальності, а підлітків передаємо батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи про кримінальні дії щодо незаконного переправлення осіб, щоб встановити надалі організаторів

- додав Демченко.

Нагадаємо

Вчора Андрій Демченко розповідав, що прикордонники щоденно фіксують спроби незаконного перетину кордону через пункти пропуску, коли чоловіки намагаються надати підробні документи. За день на пунктах пропуску до 10 чоловіків викривають на спробах незаконно перетнути кордон.

Популярні

Новини по темі

У "Дії" з'явились військові облігації Бахчисарай та Макіївка

 • 14584 переглядiв

Про вибухи у Миколаєві підтвердженої інформації не було - мер

 • 18897 переглядiв