vidatki-na-natsbezpeku-i-oboronu-u-byudzheti-2018-perevischit-5-vvp-lutsenko

Видатки на нацбезпеку і оборону у Бюджеті-2018 перевищить 5% ВВП - Луценко

 • 9271 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Основними витратними статтями у Державному бюджеті у 2018 році стануть національна безпека й оборона та соціальні гарантії держави. Про це у вівторок заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

За її словами, у проекті Держбюджету на 2018 рік буде серйозно посилено національну безпеку й оборону.

"Ми переходимо вже за більше ніж 5% ВВП", - наголосила вона.

Окрім того, суттєві витрати передбачено на медичну реформу і, зокрема, на сільську медицину. "На покращенні інфраструктури (інтернет-покриття, прокладка кабелів, дорожнє покриття) вже у 2017 році передбачено 4 млрд грн, ці кошти перейдуть на 2018 рік, а загалом потрібно 17 мрлд грн", - зазначила вона.

І.Луценко наголосила на тому, що відбулося осучаснення пенсій і, за законом про пенсійну реформу, передбачена індексація пенсій відповідно до рівня інфляції, а "на все це потрібні кошти".

До того ж, за її словами, уряд намагається врегулювати питання стабілізації і непідвищення тарифів на ЖКГ, "а це тягне за собою гарантії для малозабезпечених сімей. На все це потрібні кошти".

Як доходи Держбюджету на 2018 рік Ірина Луценко назвала близько 7 млрд грн від тендеру на покриття 4G в Україні та надходження від приватизації, яка передбачається "дуже серйозною". На наступному пленарному тижні Ірина Луценко очікує, що уряд опрацює правки депутатів, що збільшують видаткову частину на понад 10 млрд грн, і подасть документ для попереднього схвалення парламентом (спеціальна процедура першого читання).

Нагадаємо, І.Луценко не виключила, що розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу затягнеться.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шотландський парламент евакуюовали через підозрілий пакет

     • 15386 переглядiв

    Випуск новин станом на 15 годину 7 листопада

     • 5565 переглядiв