vimagav-300-tis-dolariv-za-virishennya-zemelnogo-pitannya-deputatu-ternopilskoyi-rayradi-povidomili-pro-pidozru

Вимагав 300 тис. доларів за вирішення "земельного" питання: депутату Тернопільської райради повідомили про підозру

 • 41154 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Правоохоронці ліквідували корупційну схему одержання грошей за оформлення права власності на землю. Про підозру повідомили депутату Тернопільської райради та його спільникам, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Депутат та його спільник-адвокат вимагали 300 тисяч доларів з українського інвестора, який хотів придбати агрокомпанію на території регіону. Фігуранти обіцяли покупцю не створювати штучних перешкод під час оформлення власності на земельні ділянки, які належать сільгосппідприємству.

Окрім депутата і адвоката було викрито також нинішнього власника цього підприємства, який підбурював покупця до підкупу.

На підставі зібраних доказів депутату райради повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Злочинні дії адвоката кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Крім того, підозру отримав керівник агропідприємства за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата з колишньої ОПЗЖ затримали у Вінниці - СБУ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Гутцайт прокоментував свою заяву про відставку

     • 50295 переглядiв