vitseprezydent-yevrokomisii-propozytsiia-shchodo-zamorozhenykh-rosiiskykh-aktyviv-bude-dosyt-skoro

Віцепрезидент Єврокомісії: пропозиція щодо заморожених російських активів буде досить скоро

 • 80216 переглядiв

За словами віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, очікується, що Європейська комісія невдовзі запропонує, як використати надходження від заморожених російських активів для підтримки України. Причому пропозиції, ймовірно, з'являться до березневого саміту ЄС, за словами високопоставленого чиновника ЄС.

Пропозиція від Європейської комісії щодо використання надходжень, отриманих від заморожених російських активів після широкомасштабного вторгнення рф в Україну, можна очікувати досить скоро. Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у понеділок після прибуття на засідання Єврогрупи, пише УНН.

Зараз ми працюємо над цією другим кроком пропозиції щодо використання надходжень від знерухомлених російських активів. І справді, ми можемо очікувати цю пропозицію досить скоро, я не можу назвати вам або заздалегідь оголосити конкретну дату чи модальності. Але точно там окреслено, як саме ми пропонуємо витратити ці гроші на підтримку України

- сказав Домбровскіс.

При цьому видання Sky TG24 з посиланням на високопоставленого посадовця ЄС повідомляє, що пропозиції щодо використання надзвичайних надходжень від заморожених російських активів очікуються до березневого саміту ЄС.

З його слів, пропозиції від Єврокомісії щодо використання надходжень від заморожених активів центрального банку росії очікуються "невдовзі, цього або наступного тижня".

Пропозиція не надійде вчасно до засідання Ради ЄС на рівні міністрів економіки та фінансів, тому дискусія завтра, 12 березня, між міністрами (цей темі буде присвячена тема Ecofin) має показати, з одного боку, тих, хто підкреслює "терміновість" розгляду, враховуючи ситуацію України, і, з іншого боку, заклики до "розсудливості" тих, хто бачить можливі наслідки такого рішення для міжнародної ролі євро. Проте пропозиція має надійти вчасно до Європейської ради 21-22 березня, вказав високопоставлений посадовець ЄС.

Шмигаль щодо доступу до заморожених активів рф: "Маємо чіткий план дій та перші результати"07.03.24, 13:38

Популярні

Новини по темі

Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає - Міненерго

 • 82155 переглядiв