vr-sprostyla-zakupivliu-innovatsiinykh-preparativ

ВР спростила закупівлю інноваційних препаратів

 • 23727 переглядiв

Верховна Рада прийняла законопроект, який спрощує доступ до інноваційних ліків і медичних технологій, дозволяючи державі закуповувати дорогі оригінальні інноваційні ліки за більш вигідними цінами через контракти керованого доступу.

Верховна Рада прийняла законопроект, який спрощує доступ до інноваційних препаратів і медичних технологій, а також забезпечує можливість закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу. Про це пише УНН з посиланням на нардепа Ярослава Железняка та пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

"№9428 - внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" щодо договорів керованого доступу. В цілому - 299", - повідомив Железняк.

У МОЗ вказують, що прийняття урядового законопроекту важливий крок до розблокування подальшої реалізації та укладання договорів керованого доступу, які дозволяють державі закуповувати дороговартісні оригінальні інноваційні лікарські засоби на більш вигідних умовах та забезпечувати ними пацієнтів з рідкісними хворобами.

Закон встановлює вимоги до інформації про ліки, що публікується в електронній системі закупівель. Вона повинна містити:

міжнародну непатентовану назву (за наявності);

торгову назву;

форму випуску та дозування лікарського засобу;

строк дії договору керованого доступу;

Доповнення

У вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу, що спрощує доступ до інноваційних препаратів і медичних технологій. Тоді ухвалений закон діяв до 31 грудня 2023.

Популярні

Новини по темі

ВР спростила закупівлю інноваційних препаратів

 • 23727 переглядiв

Ворожий удар по Миколаєву: є загиблий та четверо поранених

 • 24019 переглядiв

Ціна золота встановила п'ятий рекорд за березень

 • 23149 переглядiв